FRANKRIJK ARRANGEMENT.NL

Aveyron ● Bourgogne ● Corrèze

Het grootste en waarschijnlijk één van de mooiste departementen van Frankrijk. De laatste tijd, door de brug bij Millau wat bekender geworden. Het is misschien qua natuur één van de mooiste streken van Frankrijk, en biedt ook veel mogelijkheden aan culturele ontdekkingen. 

Eigenlijk is ieder dorpje er een bezoek waard: hier is het een Romaanse kapel of de ruïnes van een feodaal kasteel dat de aandacht zal trekken, een beetje verder een versterkte hoeve, een gotische brug of een oude molen… 

De Aveyron bestaat uit drie verschillende geografische streken: eerst de vallei van de Tarn met zijn dorpjes als arendsnesten. Verbonden door bijna verborgen paadjes die ons als het ware bij iedere bocht leiden naar heerlijke uitzichtpunten op een intact gebleven natuur. De Tarn zal ons brengen naar de zogenoemde “route des Seigneurs du Rouergue”, met kastelen die zo uit de middeleeuwen opduiken. Hier krijgt het landschap rondere vormen omzoomd met teder groen en beboste heuvels waar kleine beekjes lui weg kronkelen. Het is een streek van machtige hoeves, als massieve steenkolossen in het landschap… Nog een beetje meer naar het zuiden is het dan weer het tussen groen en rood rivaliserend kleurenpalet van de “Rougier de Camares” die ons uitnodigt voor heerlijke wandelingen. De streek ontleent zijn naam aan zijn aarde van rode oker,die je weervindt in huizen, kerken en bruggen… Aan een bezoek aan de cisterciencerabdij van Sylvanes zal je cultureel hart niet omheen kunnen...
Een heerlijke natuur- en cultuurwandeling waar bij verschillende haltes de smulpapen zich te goed kunnen doen aan de lokale gastronomie.

La Libaudié ligt in het zuiden van de Aveyron vlakbij de rivier de Tarn en het departement Tarn. Op 40 km afstand ligt Albi, een prachtige middeleeuwse stad met zijn wereldberoemde kathedraal, nu Unesco erfgoed. Iets verder doolt u door de steegjes van het oude vestingstadje Cordes sur Ciel, met z'n vele kunst en souvenir winkeltjes.

Albi Cordes sur Ciel
Beveel deze site aan viaCopyright © 2011. All Rights Reserved.


Bezoek ons op